Суббота, 18.05.2024, 16:19
Приветствую Вас Гость | RSS
XOŞ GƏLDİNİZ
Главная
Регистрация
Вход
BAS SEYFE

Мини-чат

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Block title

Форма входа


Müəyyən olunmuşdur ki, yerkökü qan yaratmaq, orqanizmi qüvvətləndirmək kimi xüsusiyyətlərə malikdir. Qan azlığı zamanı səhər günorta və axşam təzə çəkilmiş yerkökü şirəsi içmək və ya rəndələnmiş şəkildə yemək lazımdır.
Mədə və bağırsaq qanamalarında çox faydalı olan yerkökü qaraciyər üçün də çox xeyirlidir.

A vitamini ilə zəngin olan yerkökü dəriyə təravətlilik verməklə yanaşı həm ürək həm də göz xəstəliklərinə faydalıdır. Onun tərkibində olan beta-karotenin gözləri yaşlılığın gətirdiyi görmə zəifliyindən qoruyur və immunitet sistemini qüvvətləndirir.

100 qr. təzə yerkökünün tərkibində olanlar: 30-42 kalori; 1,1 qr.. zülal; 9,7 qr. karbohidrat; 0 xolesterol; 0,2 qr. yağ; 36 mqr. fosfor; 37 mqr. kalsium; 0,7 mqr. dəmir; 23 mqr. maqnezium; A, B1, B2, B3, B6, c və E vitaminləri

Sağlamlığımıza faydaları:

Ürəyin dostu da olan kök, qandakı xolesterol səviyyəsini aşağı salır.

Kök yemək orqanizmi bir sıra qida zəhərlənmələrindən qoruyur.

Çiy yaxud bişmiş halda yeyilən kök uşaqlarda boy artımını inkişafına kömək edir.

Mədə-bağırsaq xəstəliklərinə faydalı olan olan kök həzmi asanlaşdırır.

Vitaminlərlə zəngin olan kökü əsasən çiy və qabıqlı şəkildə yemək lazımdır.
Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архив записей

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Поиск
    Googlede Axtar

    ...
    Flag Counter


    Copyright MyCorp © 2024