|
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 200 qram kərə yağı və yaxud marqarin 1 stəkan şəkər tozu 1/3 stəkan şəkər pudrası 1 ç.q. vanil şəkəri 1 stəkan un Hazırlanma qaydası: Yumurtaları
şəkər tozu ilə yaxşıca çalın. Üzərinə vanil şəkəri, şəkər pudrası və
əridilmiş kərə yağı əlavə edib, mikserlə çalın. Sonra üzərinə ələkdən
keçirilmiş unu töküb, qarışdırın. Vafli qəlibi istilədib, hər iki
yarımformaları bitki yağı ilə sürtün. Sonra alt hissəsi olan
yarımformaya 3-4 xörək qaşığı xəmirdən töküb, vafli qəlibi bağlayın. 1-3
dəqiqədən sonra vafli qəlibi açıb, bişmiş vaflini çıxararaq, dərhal
truboçka formasında bükün. Vaflini istikən bükmək lazımdır, çünki soyuq
halda ovulub, sınır. Hazır vaflini boşqaba qoyub, üstünə şəkər pudrası səpin. Nuş olsun!
P.s: Zövqə görə arasına krem də qoya bilərsiz və yaxud üzərinə şokoladlı qlazur tökmək də olar
| |