|
Təxminən 10 pay üçün lazım olanlar:
Pendirli Biskvitlər Üçün:
5 yumurta 3 xörək qaşığı mayonez 3 xörək qaşığı mannı və ya adi ağ un 400
qram sürtgəcdən keçirilmiş bərk pendir (məsəl üçün Çedar pendiri. Bir
neçə pendirin qarışığı da ola bilər, amma aralarında mütləq sarı rəngdə
bir pendir olsun)
İçi Üçün: 1 kilo çəkilmiş toyuq filesi (çəkilmiş hind quşu əti ilə əvəz edə bilərsiniz) 6 xörək qaşığı yağ (duru və ya kərə) 2 ədəd orta boy baş soğan - xırda-xırda doğrayın Zövqə görə duz Zövqə görə istiot Xırda-xırda doğranmış şüyüd - zövqə görə (zəruri deyil)
Hazırlanma Qaydası
Ölçüləri 33 x 28 sm olan 2 ədəd soba listinin dibinə perqament kağızı sərin.
Sobanı 180Cdək qızdırın.
Pendirli
biskvitləri hazırlayın. Bunun üçün yumurtaları mikser və ya çəngəllə
yaxşıca çalın. Mayonez, mannı və ya un, və pendiri əlavə edib
qarışdırın. Alınan qarışığı iki hissəyə bölüb, hazırladığınız listlərə töküb yayın. Biskvitləri sobanın orta rəfində bir az qızaranadək bişirin. Sobadan çıxardıb, kənara qoyun ki, biskvitlər soyusun. İndi
isə hər biskviti ortadan (uzunlamasına deyil) ikiyə kəsin. Beləliklə 4
biskvitiniz olacaq. Yavaşca biskvitləri perqament kağızından soyub
çıxardın. İçi hazırlayın. Bunun üçün tavada yağı qızrıdıb, soğanı bu
yağda qızardın. Kənara qoyub soyudun. Ət, duz, istiot və göyərtini
buraya əlavə edib qarışdırın.
Sobanı 160Cdək qızdırın.
Folqa
kağızını iri-iri kəsib listin üstünə elə sərin ki, listin dibini
tamamilə örtsünlər və şəkildəki kimi, kənarları sobadan qırağa çıxsın. Biskvitlərdən birini listin ortasına yerləşdirib, için üçdə bir hissəsini üstünə yayın. İkinci biskviti bunun üstünə yerləşdirib, içdən yayın. Folqa kağızının kənarlarıyla piroqu şəkildəki kimi örtün. Piroqu 50 dəqiqə ərzində bişirin. Sobadan çıxardın. Qoyun piroq folqanın içində 10-15 dəqiqə dincəlsin. Sonra isə folqanı açıb, piroqu süfrəyə verin.
| |