Daha oxuyarkən ağzınızı sulandıracaq, şokolada doyacağınız, hər kəsin sevəcəyi bir ləzzət...
Vəsaitlər 1 yumurta Pate a Choux xəmiri 250 qr. acı şokolad 240 qr. süd 3 yemək qaşığı krem 50 qr. pudra şəkəri 2 yemək qaşığı kərəyağı Vanilli dondurma Səpmək üçün pudra şəkəri
Sobanı əvvəlcədən 190 dərəcədə istilədin.
Hazırlanması: Yumurta
qarışığı üçün, yumurtanı 1 yemək qaşığı suyla kiçik bir qabda
qarışdırın. İki böyük soba nimçəsini perqament kağızıyla örtün. Pate a
Choux xəmirini 1,5 santimetrlik bir tort şprisinə tökün. 2,5 santimetr
aralarla 5 santimetrlik toplar çıxarın. Nəmli barmaqlarınızla qalxan
yerləri düzəldin. Təpələrini qabarması üçün yumrulayın. Üstlərinə
yumurta qarışığından çəkin. Qabarıb rəngi tündləşənə qədər, 25 dəqiqə
bişirin. Profiteroller yüngül olmalıdır.
Şokolad sousunu hazırlayın: Şokoladı
istiliyə dayanıqlı bir qab içində, əriməsi üçün isti su dolu bir qazana
qoyun. Taxta bir qaşıqla hərdənbir qarışdırın. Süd, krem və şəkəri bir
qazana qoyub çırparaq qaynadın. Odun üstündən götürün. Çırpmağa davam
edərək ərimiş şokoladı tökün, yenə odun üstünə qoyun. Yenə çırparaq
sousun orta atəşdə bir az qaynamasını təmin edin. Qazı bağlayıb hər
səfərində bir dənə əlavə edərək kərəyağı parçalarıyla çırpın. Sousu qıf
köməyiylə bir kobud alın, bağlayıb isti qalmasını təmin edin. Kökələri
sobadan götürüb nimçələri tamamilə soyumağa buraxın. Bıçaqla hər pufun
üstdəki üçdə birini dilim-dilim doğrayıb bir kənarda gözlədin. Hər pufun
içinə bir qaşıq dondurma qoyun, üstlərini yenidən bağlayın. Üzərinə
pudra şəkəri səpib sous tökün. Dərhal xidmət edin.