3-4 yerkökü 10 ədəd lavaş 4 xörək qaşığı smetan 4 xörək qaşığı qatıq 4 xörək qaşığı mayonez 6-8 diş sarımsaq Qara istiot, qırmızı istiot, ketçup Ədviyyat və göyərti zövqə görə (keşniş, şüyüd, cəfəri) Toyuğun
döş ətini 20 dəqiqə qaynadırıq, sonra ədviyyat, duz, istiot əlavə
edərək tavada qızardırıq. Kələmi xırda-xırda doğrayırıq.Yerkökünü
sürtkəcdən keçirib kələmə qatırıq. Eləcə də xiyar-pomidoru nazık
doğrayıb hazırlayırıq. Şaurma üçün sarımsaqlı sous: Sarımsağı
təmizləyib sürtkəcdən keciririk. Bura ədviyyatlar, azca şüyüd, mayonez
və qatıq əlavə edilir.Zövqə görə sirkə də əlavə edə bilərsiniz. Yaxşıca
qarışdırıb dadın tam qarışması üçün yarım saat saxlayırıq. Sonra lavaşı
qoyub üzərinə sous çəkib hazırladığımız ərzaqları sıra ilə düzürük.
Əvvəl kələm və yerkökü qarışığını, sonra əti qoyub üzərinə göyərti əlavə
edirik. Sonra da nazik doğranmış pomidor və xiyarı düzürük. Sonda
üzərinə ketçup gəzdirib lavaşı bükürük. Sobada (mikrovalnovka) qızdıra
bilərsiniz.