Vəsaitlər: 1 su stəkanı duruyağ 1 ədəd yumurta 1 su stəkanı qatıq 1 çay stəkanı pudraşəkəri 1 paket qabartma tozu Aldığı qədər un 2 şorba qaşığı kakao 1 çay stəkanı incə doğranmış fındıq
Şərbət üçün: 500 qram şəkər tozu 2 su stəkanı su Yarım limonun suyu 1 çay qaşığı vanil
Hazılanışı: Əvvəlcə
şərbət üçün şəkər tozu və suyu qaynadın. Limon suyunu əlavə edin və bir
az daha qaynadıqdan sonra qazanı ocaqdan götürün. Vanili əlavə etdikdən
sonra qarışdırın və şərbəti soyumağa buraxın. Digər tərəfdən dərin bir
kasada duruyağ, yumurta, qatıq, pudraşəkəri, qabartma tozu və un əlavə
edib yoğurun. Hazırladığınız xəmirdən portağal böyüklüyündə bir parça
qoparın. Bu parçaya kakao əlavə edin və fındığı da qatıb, yoğurun. Sadə
xəmiri oxloğla ilə açın. Kakaolu xəmiri rulo edib, sadə xəmirin kənarına
qoyun və birlikdə sarın. Bir barmaq qalınlığında kəsin və yağlanılmış
soba listinə düzün. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcə sobada üzərləri
qızarana qədər bişirin. Sobadan götürdükdən sonra üzərinə soyuq şərbəti
gəzdirin. Nimçənin üzərini örtün və 4 saat dinləndirin. Fındığa bulayıp,
xidmət edin.