İngiltərəli
elm adamlarının apardığı yeni araşdırmalar zamanı məlum olub ki,
gündəlik həyatın vazkeçilməz parçası olan çay və qəhvənin tərkibində
olan kofein beyin xərçəngi risqinin azalmasına səbəb olur. İtaliyanın
"La Stampa" qəzetində yer alan xəbərə görə, kofeini mövzu kimi götürüb
işləyən elmi araşdırmaların arasında bir yenisi daha qatılıb. 500 min
insanı 8 il boyunca izləyən ingilis elm adamları gündə 1 fincan qəhvə,
ya da çay içməyin ölümcül beyin xəstəliyi olan qliomanın inkişafı
risqini yüzdə 34 faiz azaltdığını aşkarlayıblar. Yüzdə 41 faiz kişilərdə
kofeinin bu baxımdan daha təsirli olduğunu aşkarlayan alimlərin
sözlərinə görə, qadınlarda bu göstərici 26 faizə bərabərdir.