1 st. düyü 3 yumurta 200 q toyuq filesi (krab çöpləri) 50 q bərk pendir 1 orta ölçülü xiyar 1 banka qarğıdalı konservi mayonez ərinmiş pendir (lay-lay) bəzək üçün pomidor və ya xiyar
Düyünü yuyub duzlu suda bişirin. Soyudun. Yumurtaları qaynadın, soyudub sürtgəcin iri gözündən keçirin, düyüyə əlavə edin. Bişmiş toyuq filesini (yaxud krab çöplərini) nazik laylar şəklində doğrayın. Pendiri tərəfi 1 sm olan kubik doğrayın. Xiyarı kubik doğrayın. Qarğıdalı konservinin suyunu süzün. Mayonez də əlavə etməklə bütün ərzaqları qarışdırın. Salatı buluda yığın.
Kala
hazırlamaq üçün pomidordan nazik şərid kəsin. Əridilmiş pendir
diliminin ortasına pomidordan kəsdiyiniz şəridi qoyun, pendirin iki
qarşı ucunu ağız-ağıza birləşdirin. Beləliklə, kalaya bənzər görüntü
alınacaq. Bir neçə belə «kala» düzəldib salatın üzərinə yerləşdirin.
Tərxundan ona gövdə və yarpaq da düzəldə bilərsiniz.