2 ədəd hazır yuxa 300 q ispanaq 2 balaca baş soğan 2-3 x.q. duru yağ 1 çimdik duz 1 yumurta 250 q bərk ağ pendir qızartmaq üçün duru yağ
Hazırlanması:
Yuxaları üst-üstə qoyub hər birini 4 yerə bölün (16 ədəd üçbucaq yuxa alınacaq). İspanaqları təmizləyib yuyun, dəsmalın üzərinə sərib suyunun çəkilməsini gözləyin.
Bir tavada bitki yağını qızdırın, ispanaqları əlavə edin, bir çimdik duz vurun, yumşalana qədər qarışdıraraq qovurun. Soğanları 4-5 yerə bölüb pendir, qovrulmuş ispanaq və 1 yumurta ilə birlikdə blenderə qoyun. Püre alınanadək xırdalayın.
Hazırlanmış
içdən yuxaların (üçbucaqların) geniş tərəfinə qoyaraq rulet kimi bükün.
Qıraqlarını içinə bükün. Uc hissəsini azca əlinizlə yaşlayıb
yapışdırın. Qaynar duru yağda qızardın.