Суббота, 18.05.2024, 13:45
Приветствую Вас Гость | RSS
XOŞ GƏLDİNİZ
Главная
Регистрация
Вход
BAS SEYFE

Мини-чат

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Block title

Форма входа

Tərkibi:

xəmir:
2 kq un
1 ç.q. şəkər tozu
1 l süd
4 yumurtanın sarısı
70-100 q xama
400 q kərə yağı
2 ç.q. maya (1 kq-a 1 ç.q.)
2 paçka vanil
1 çimdik duz

iç:
1 kq təmizlənib qozçəkəndən keçirilmiş badam (qoz, fındıq)
1 kq şəkər tozu
vanil
hil

Öncə badamı təmizləmək lazımdır. Qaynar suya badamları hissə-hissə töküb ocağın üstə qoyun, 3-4 dəqiqəyə qabığı asanlıqla çıxacaq, kəfkirlə çıxarıb təmizləyin. Sonra təmiz dəsmalın üstünə yığın, suyu çəkilsin. Yaxşı olar ki, badam (qoz, fındıq) bir neçə gün əvvəl təmizlənib qurudulsun. Sobada da qurutmaq olar.

Badamı qozçəkən maşından keçirib şəkər tozu, vanil, hil vurun, qarışdırın.

Xəmir: unu ələyin, vanil və duz əlavə edin. Təxminən 1-1,5 st. südü xəmiri ətləmək üçün saxlayın. Qalanını azca isidin, içinə maya və şəkər tozu əlavə edin.

Unu təpələyib ortasında çala açın, 4 yumurtanın sarısını içinə qırın, azca əridilmiş yağı, xamanı, südlə mayanın qarışığını da əlavə edib yoğurmağa başlayın. Şəkərbura xəmiri azca bərk olmalıdır, uzun müddət yoğurmaq lazım gələcək. Arada əlinizi ayırdığınız südə batırıb xəmiri ətləyin.

Xəmiri yarım saat saxlayın.

3-3,5 sm diametrli kündələr tutun (25-30 ədəd), sellofan torbaya yanaşı yığın. Kündələməyi bitirdikdən sonra bunları yayıb üst-üstə, yenə də sellofan torbanın içinə yığın. Xəmir artıq qalıbsa, soyuducuya qoyun.

Hər şəkərbura üçün bir x.q. iç kifayət edər. Şəkərburaların qırağını büküb üstünü naxışlayandan sonra soyuq siniyə düzün. Üzərini nazik təmiz iynə ilə bir neçə yerdən deşə bilərsiniz, o zaman şəkərburaların kənarları açılmır.

160-180 dərəcə qızdırılmış sobada 10-15 dəqiqə bişirin. Diqqət edin ki, üstü qızarmasın. Həm də çiy qalmasın.

Nuş olsun!
Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архив записей

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Поиск
    Googlede Axtar

    ...
    Flag Counter


    Copyright MyCorp © 2024