4 ədəd yumurta 1 stəkan şəkər 1 stəkan maye yağ 1 stəkan iri döyülmüş fındıq 1 stəkan rəndələnilmiş kök 1 çay qaşığı darçın 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil 3 stəkan un
Hazırlanması:
Yumurta
və şəkəri ağlaşan qədər, təxminən 3-4 dəqiqə mikserdə yüksək sürətlə
çırpın. Süd, fındıq, kök və ayrı qabda ələdiyiniz un və qabartma tozunu
yumurtalı qarışığa əlavə edib, mikserdə aşağı sürətlə çırpn. Yağlanmış
qəlibə töküb, əvvəlcədən isidilmiş 160 dərəcə sobada batırdığınız çöp
dənəsi ilə təmiz çıxana qədər bişirin. Keks soyuduqdan sonra üzərinə
pudra şəkəri ələyin.