Quru
mayanı bir stəkana töküb üzərinə 1 çay qaşığı un və 1 çay qaşığı şəkər
tozu bir azda ilıq su əlavə edib qarışdırırıq qoyuruq kənara
mayalansın.Süd əgər soyuqdusa qazda biraz ilıq edib,yağıda südə
tökürük.Duzu, şəkər tozunu,mayalanmış mayanı,vanili qabartma
tozunu,yumurtanın ağını (sarısını axırda üstünə saxlayırıq) və unu əlavə
edib bir-birinə qatdığımız südlə yağ ilə ələ yapışmayacaq yumşaqlıqda
xəmir yoğururuq.Acımasını gözləmədən 10 kündəyə ayırırıq.Birinci 5
kündəni götürürük.Hər kündəni iri boşqabdan biraz böyük açırıq və
yumuşaldılmış kərə yağından (marqarində olar) sürtürük
Kündələrin
hər birini eyni şəkildə açıb, yağlayıb üst üstə düzürük. Yuxarıdakı
şəkildə verilidiyi kimi.Ən üstdəkinə yağ sürtmürük.Üst-üstə düzdüyümüz
xəmirləri çox əzmədən yavaş-yavaş 60-70sm böyüklükdə açırıq.Açdığımız
xəmiri eyni bərabərlikdə üçkünc şəkildə kəsirik.(yəni yaydığımız xəmirin
üstündə X formasında kəsirik) arasına çiyələk mürəbbəsi qoyub bükürük
(hər üçküncün arasına bir dənə çiyələk qoyuruq). 30-40 dəq
gözlədirik,üstünə yumurtanın sarısını sürtürük. Gözlədiyimiz arada qalan
5 kündənidə eyni formada yayırıq, arasına yağ sürtürük kəsirik
aralarına çiyələk qoyuruq. Birinci hazırladıqlarımızı bişməyə qoyaraq
2ci hazırladıqlarımızı gözlədirik. 180 dərəcədə üstü qızarana qədər
bişiririk.Təxmini 24 dənə bulka alınır. Soyuduqdan sonra zövqə görə
üzərinə şəkər pudrasıda əlavə eliyirik.
NUŞ OLSUN.
Şəkildəkiləri özüm bişirmişəm, siz də hazırlayın, peşman olmarsınız :))