3/1 stəkan əridilmiş kərə yağı yarım stəkan şəkər 5-6 dilim ananas 5-6 ədəd kişmiş
Xəmiri üçün
yarım stəkan kərə yağı 1 stəkan şəkər 2 yumurta 3 stəkan un 2 stəkan süd yarım çay qaşığı duz vanil qabartma tozu
1.
Kərə yağını əritdikdən sonra üzərinə yarım stəkan şəkəri qatın və keksi
bişirəcəyiniz qabın dibinə yayın. Ananas dilimlərini kərə yağlı şəkərin
üzərinə düzün. Ortalarına bir kişmiş dənəsi qoyun.
2.
Yarım stəkan yağı və 1 stəkan şəkəri mikserlə qarışdırın üzərinə
yumurtaları və vanili əlavə edərək biraz daha çırpın. Ən sonda unu,südü
və duzu ,qabartma tozunu əlavə edib qarışdırın.
3.Hazırladığınız
bu qarışımı ananaslı qaba töküb sobada 200 dərəcədə 45-50 dəqiqə
bişirin. Bişdikdən sonra 10 dəqiqə soyumağını gözləyin. Soyuduqdan sonra
asta-asta qabı tərs çevirin.